På gång ...

Inga händelser
Hem arrow Om sajten
Om Tabula PDF Skriv ut E-post
2006-11-18

Tabula kommer från latinet, uttalas med betoning på första stavelsen, och betyder »bord, bräde»; det är naturligtvis den andra betydelsen av dessa två som gjorde att den enskilda firma jag startade i mitten av 90-talet för att ge ut schackböcker fick just detta namn. Jag har fortfarande några exemplar kvar av de två utgåvorna, så ta gärna en titt på förlagssidan ...

Så småningom, i början av det nya milleniet, fick firman en mer datainriktad profil, och jag tvingades avstå från ett »tabuladerivat» eftersom det redan existerade företag med liknande namn och IT-inriktning – mer om detta på sidan om AirM consulting.

Jag hade dock inte gett upp namnet »Tabula» än. Exakt när idén att sätta upp en sajt, kalla den för Tabula, samt fylla den med diverse artiklar och projekt från fordom dök upp vet jag inte, men det skulle ha kunnat vara när jag vid en arkeologisk utgrävning av en hårddisk från en sedan länge avsomnad 486:a hittade ett par uppsatser från en kurs i litteraturvetenskap. Projektet tog emellertid inte fart förrän hösten 2006, och resultatet blev alltså den här sajten.

Bli inte förvånad om design och sådant ändrar på sig — dels är jag inte nöjd med vissa detaljer i layouten som den ser ut nu, och dels är en baktanke med den här sajten att experimentera med layouter och css-tekniker. Och det kan ju hända att jag får för mig att skriva något också... Räkna dock inte med att sidan uppdateras dagligen; det här är inte tänkt att vara en blog.

Jag hoppas du kan hitta något av intresse — skulle du vara totalt ointresserad av schack, litteratur, musik, fotboll, naturvetenskap och programmering skulle jag dock gissa att du gör bäst i att surfa vidare mot andra cyberstränder...

Senast uppdaterad ( 2006-12-14 )
  [ Tillbaka ]
© 2023 Tabula
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.